Skip to main content

Van 20 juni tot en met 31 juli 2024 kan iedereen zijn/haar mening geven over het startdocument van het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Iedereen wordt gevraagd om actief mee te denken over de varianten die onderzocht worden, het milieueffectonderzoek van de varianten en de wijze waarop men de belanghebbenden willen betrekken.

Het startdocument is het beginpunt voor het voorbereiden van ruimtelijke besluiten en het opstellen van een (milieu)effectrapport (MER) voor het Rivierklimaatpark IJsselpoort.

Onderdeel van dit startdocument is de invulling voor voormalig Terrein de Groot, een deelproject van Rivierklimaatpark IJsselpoort.

OmRo, eigenaar van 13,5ha aaneengesloten terrein in het betreffende deelgebied, heeft de ambitie om dit (hoogwatervrije)terrein ter herontwikkelen, waarbij recreatieve (verblijfs)recreatie, natuur en kleinschalige energieopwekking hand in hand moeten gaan. Hierbij volgt OmRo de uitgangspunten zoals ook vastgesteld in de Intergemeentelijke Structuurvisie en de wensen die door de Raad van de Gemeente Rheden in het verleden zijn meegegeven (bijv. geen hoogbouw).

OmRo heeft een uitgebreide marktanalyse en benchmark laten uitvoeren door een gerenommeerd bedrijf, hetgeen geresulteerd heeft in een concept schetsontwerp. In dit concept zijn de publieke ambities meegenomen, maar uiteraard moet het voor OmRo ook leiden tot een haalbaar, maakbaar en betaalbaar model. En een model waar de omgeving ook de (financiele) benefits van ervaart.

Ook OmRo zal het startdocument met interesse lezen en indien nodig haar visie hierop geven. In Q3/Q4 zal OmRo met de publieke partners uit de Intentieovereenkomst verder aan de slag gaan met de verdere uitwerking van het concept en de vraag hoe dit samen kan gaan met de ambities vanuit Rivierklimaatpark IJsselpoort.